Hoor je jezelf vaak zeggen: Je begrijpt me niet! Je luistert niet eens! 

Hoor je jezelf vaak zeggen: je begrijpt me niet! Of je luistert niet eens! Denk je: laat maar zitten..dit heeft toch geen zin..dan ben je al begonnen met het bouwen van een muur om je heen. En zo is de eenzaamheid een feit in jullie relatie.  

De negatieve cirkel is wellicht te doorbreken. Vaak heeft de ander geen idee wat er in je omgaat en soms is dat ook heel lastig om te vertellen. Angst om verkeerd begrepen te worden of dat je gevoelens niet serieus worden genomen. Er zijn nogal wat redenen om niet te vertellen wat je dwars zit of wat er door je heen gaat. En is het moeilijk als je partner direct in de verdediging gaat. 

En daar zit je dan. twee aardige mensen die compleet langs elkaar heen leven, denken en voelen. 

Is er nog iets van gevoel? Is je gezamenlijk verleden nog van betekenis? Ga dan in actie. Want als  je doet wat je altijd deed.. dan krijg je wat je altijd kreeg.  

Kleine veranderingen kunnen van grote betekenis zijn in je relatie.  Wacht bijvoorbeeld eens op antwoord  als je een vraag stelt. Hoe vaak worden we niet getriggerd in een gesprek? Je hebt ondertussen de overtuiging gekregen dat je er toch niet toe doet.. dan is het lastig wachten op een antwoord en geef je eigenlijk zelf het antwoord al.  

En hoe groter de stress, hoe meer we in de overlevingstand gaan zitten. En dan is het succes van een eventueel goed gesprek verdwenen als sneeuw voor de zon. 

Is er nog wat te winnen, te veranderen of te investeren? Ook die vragen kunnen je wakker houden. Ook daarmee kun je bij mij terecht. 

Never miss a thing.

Connect your email list so you can start gathering emails. It is a great way to grow your audience into lifelong subscribers.

View more articles
  • Wat als niets helpt? 

    En dan ga je in relatietherapie, samen met je partner. Je hoop is gevestigd op de skills van de therapeut of coach. En dan toch.. het werkt niet. Het ligt niet aan de inzet die jullie alle twee tonen en het ligt niet aan de inzichten die langskomen.   Helaas.. het ligt aan de mogelijkheden die…

  • Hoor je jezelf vaak zeggen: Je begrijpt me niet! Je luistert niet eens! 

    Hoor je jezelf vaak zeggen: je begrijpt me niet! Of je luistert niet eens! Denk je: laat maar zitten..dit heeft toch geen zin..dan ben je al begonnen met het bouwen van een muur om je heen. En zo is de eenzaamheid een feit in jullie relatie.   De negatieve cirkel is wellicht te doorbreken. Vaak…